Zelenskij aláírta Ukrajna Európai Uniós tagsági kérelmét

Ukrajna miniszterelnöke, Denys Shmyhal twitter csatornáján tette közzé azokat a képeket, melyen az ország elnöke aláírta az EU tagsági kérelmét.

Ez Ukrajna és az ukrán nép választása. Nagyon megérdemeljük. – írta posztjában Denys, ami vélhetően nem fogja segíteni a mai napon megkezdődött béketárgyalásokat, azonban az EU megítélt segélye felbátoríthatta az orosz politikusokat, hogy szembeszálljanak Oroszországgal.

Mindeközben Berg Dániel, az ALDE pártcsalád alelnöke a Facebookon jelentette be, hogy a Momentum európai pártcsaládja gyorsított eljárásban felvette Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök pártját.

Ukrajna európai ország, és Putyin bűnös háborúja támadás az egész európai civilizáció ellen. A mai napon pártcsaládunk, az ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, pártvezetői ülést tartottak az ukrán helyzetről. Az Elnökségben egyhangúlag megszavaztuk, hogy rendkívüli státuszban és azonnali hatállyal elfogadjuk Vologyimir Zelenszkij pártjának, A Nép Szolgája (Слуга народу), csatlakozási kérelmét pártcsaládunkba. Közösen elfogadott határozatban erősebb szankciókat, több katonai és humanitárius segítséget sürgetünk Ukrajnának. Slava Ukraini! – írja a Momentum politikusa, Berg.