Csárdi Antal:  A kormány utasítsa ki az orosz kémbankot!

Az LMP országgyűlési képviselője a Nemzetközi Beruházási Bank épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem hagyhatjuk, hogy Oroszország elvegye Ukrajna önállóságát, a magyar kormánynak pedig azonnal ki kell utasítani a befektetési bankot, ami nyilvánvalóan

Azért állunk a befektetési bank előtt hogy követeljük a kormánytól hogy lépjen ki ebből a befektetési és beruházási bankból és egyszer és mindenkorra tegyen nyilvánvalóvá azt, ami egyébként hírszerzési források nyilvánvalóvá tettek, hogy ez a bank valójában valójában kémtevékenységet folytat. – mondta a zöld párt Belvárosi országgyűlési képviselője.

Csárdi Antal hozzátette, hogy a háború kirobbanása óta, az elmúlt napokban a bankhálózatból már kilépett Románia és Csehország is, és Magyarországnak is meg kell tennie ezt a lépést, hogy ne tartsunk fel egy KGB-s eszközökkel működő, banknak látszó kémhálózatot – mely tevékenységet egyébként nemzetközi jelentések is megerősítenek.

A képviselő szerint Orbán Viktornak garantálnia kell Magyarország biztonságát, ezért nem csak szavakkal kell elítélnie az orosz agressziót, hanem valódi döntésekkel és lépésekkel kell igazolni Oroszország tetteinek elítélését.

Mint a mai napon is megírtuk, az ellenzéki pártok a holnapi napon a Lánchíd budai oldalán található épületnél 18 órától demonstrációt tartanak, melyen többek között Mátki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is fel fog szólalni.