Bejelentést tett Dobrev Klára

A Demokratikus Koalíció korábbi miniszterelnök-jelöltje Facebook oldalán tette közzé: nem indul újra a lejáró EP-alelnöki mandátumáért.

Indoklásában úgy fogalmazott: “Az európai parlamenti alelnöki megbízatásom két és fél évre szólt, és most lejárt. Úgy döntöttem, nem indulok újra, a parlament a jövő héten új elnököt és alelnököket választ. Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt.  Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk.Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel.”

Beszélt sikereiről is, a válság hatására Európa szorosabb szövetség lett, az Európai Unió tagállamai sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig, továbbá az elért eredmények között említi az európai minimálbér-szabályozást is. Hozzátette, az elmúlt két év egyik nagy sikere, hogy az Európai Néppárt “kitessékelte a Fideszt” a soraiból.

Dobrev szerint az egyesült ellenzék számára a következő időszak legfontosabb feladata a választások megnyerése, Orbán leváltása lesz. EP-képviselőként Brüsszelben az Európai Egyesül Államok elősegítéséért fog dolgozni.