Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: ha nem vagyunk beoltva, akkor kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva nagy karácsonyunk lesz

Péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjújában szót ejtett a nyugdíjak emeléséről, a gyermekek oltásának megkezdéséről és a várható karácsonyi korlátozásokról.

Amiről viszont elfelejtették megkérdezni az a Völner Pál ügye.

Amit viszont elmondott, hogy rendelettel tudja szabályozni, hogy a nyugdíjuk nem 3, hanem 5%-al fog emelkedni és ebben benne van már a 13. havi nyugdíj emelése is. Hozzátette a jövő évi emeléseket azért tudja megadni, mert az erre való fedezetet a magyar gazdaság már megtermelte. Szerinte olyan pénzt nem osztanak ki jövőre ami nem áll rendelkezésre, mert az gazdasági csődhöz vezethet.

December 15-én indul az 5 éven felüliek oltása, aminek a regisztrációja szerdától kezdődik meg. Az oltást a gyermekorvosoknál is fel lehet venni.

Orbán Viktor elmondta, hogy az új fertőzöttek száma csökkent, ahogy a kórházban kezelt személyek száma is, ami 6939 fő ma reggel és 176-an hunytak el a tegnapi napon. Szerinte a negyedik hullám csúcsán vagyunk, ezért egyelőre nem terveznek további korlátozásokat. Úgy fogalmazott: „ha nem vagyunk beoltva, akkor kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva nagy karácsonyunk lesz”.

Az alakulandó szélsőjobboldali európai pártszövetségről azt nyilatkozta, hogy bár a varsói találkozó most meghiúsult, jövőre február elején újra találkoznak a meghívott szervezetek Spanyolországban a bevándorlás és családbarát, de lényegében Brüsszel ellenes pártokkal. Szerinte ma többségben vannak a bevándorláspártiak Brüsszelben, de hosszú távon kell gondolkodni és céljuk, hogy a bevándorlásellenes szövetségük legyen Európában a legnagyobb politikai erő néhány éven belül.