Orbán Viktor: „a legnagyobb ajándék idén, ha beoltjuk magukat”

A miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth Rádiósban adott interjújában elmondta, hogy személyesen keresik fel azokat, akinek a védettsége nem megfelelő mértékű, az oltási akcióhét mellett oltási akciónapot is szerveznek. Szerinte szakmai bizonytalanság van a variánsokkal kapcsolatban, de egyelőre nincs lezárás.

Orbán Viktor elmondta, szerinte a számok magukért beszélnek, tegnap estig az oltási akcióhét keretében 1 000 000 oltást adtak be, amiből 115 000 első oltás volt. Harmadik oltást összesen 2 600 000-en adták be maguknak, amivel a védettségi szint ismét 90% fölé kerül.

Megerősítette, hogy az oltási akcióhét folytatódik, ugyanis szerinte „a legnagyobb ajándék, ha beoltjuk magukat„.

Az egészségügy bírja a kapacitásokat és a digitalizáció segítségével e-mailben, sms-ben vagy levélben megkeresi a kormány és felhívja a figyelmét, hogy a harmadik oltást is vegye fel.

A személyes megkeresést oltási akciónappal párosítanak, azaz településeken személyesen mennek el, ahol szintén regisztráció nélkül vehetnek majd fel oltásokat.

A pedagógushiánnyal kapcsolatosan elmondta, hogy szerinte mindenkinek fontos a gyermeke és a szülők részéről jogos elvárás, hogy vegyék fel a harmadik oltást, amivel mérsékelik a terjedést.

Szerinte a variánssal kapcsolatban szakmai bizonytalanság van, az Operatív Törzs is folyamatosan vizsgálja a nemzetközi példákat, de egyelőre nincs további lezárás vagy korlátozás Magyarországon.

„Továbbra is fontos, hogy magyarok éljenek Magyarországon” – ezt már azzal kapcsolatosan mondta el, hogy szerinte Európában már nem a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális nevelése és aktivisták oktatják máshol a szexuális nagykorúságba nevelést. Szerinte ezért fontos a gyermekvédelminek nevezett népszavazás, hiszen a korábbi migránsos voksolás óta sem erőlteti senki Magyarországra a kötelező kvótát.