Válaszolt Pask2 beruházója, a ROSZATOM az LMP-s politikusnak

Fotó: Kárász Anna Flóra / Jövő TV

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mivel Paks 2 beruházásával kapcsolatosan rengeteg a megválaszolatlan késés és az engedélyezés kapcsán is problémák léptek fel, levelet ír a ROSZATOMnak, akiktől meg is érkezett a válasz.

A frakcióvezető korábban elmondta, hogy a Parlamentben sem Süli János, sem Orbán Viktor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért utasították el az atomerőmű kettes blokkjának engedélyezését. Keresztes szerint a korai földmunka megkezdése nagy veszélyt jelent, ugyanis így nem lehet további geológiai vizsgálótokat és tanulmányokat végezni a helyszínen, ráadásul az adófizetők pénzén végzett beruházás is lehet, hogy feleslegessé válik, ha a hiányosságok miatt le kell állítani a beruházást.

Fotó: Kárász Anna Flóra / Jövő TV

Keresztes László Lóránt ezért levelet ír a Roszatom atomenergetikai konszern vezetőjének, amiben arra kéri, hogy adjon válaszokat a magyar országgyűlési képviselőknek és a sajtónak az engedélyezési dokumentáció problémáiról, nyitott kérdéseiről, a földrengésbiztonsággal kapcsolatos ügyekben, valamint a hűtés megoldásairól.

A ROSZATOM vezetője udvariasan visszautasította a meghívásomat, és azt javasolja, hogy kérdezzem SÜLI János minisztert. Mivel ezt már megtettük, sokszor, sok fórumon, marad a jogi út. Ha kell, pereskedni fogunk a válaszokért, hiszen meggyőződésünk szerint erről az ezer sebből vérző beruházásról Magyarországon, a magyar emberek tájékoztatása után kell meghozni a döntéseket, nem Moszkvában.
Sokszor, sok helyen elmondtuk már: az ATOMENERGIA NEM ZÖLD, nem olcsó, nem biztonságos, és az LMP – Magyarország Zöld Pártjának határozott állásfoglalása, hogy ezt a beruházást le kell állítani.

– írja Keresztes a közösségi oldalán.

Az LMP egyébként parlamenti vitanapot is kezdeményezett a fent említettek miatt.