Pedofilgyanúba keveredett egy magyar YouTuber, a rendőrség nem indít nyomozást a bizonyítékok ellenére sem

Egyre több helyen jelennek egyelőre nem megerősítettbizonyítékok arról, hogy egy magyar YouTuber a 11-12 éves rajongóitól azt kéri, vetkőzzenek a kamerán keresztük, amit végül meg is tesznek. A bizonyítékokkal feljelentést is tett volna több videós, amit azonban a rendőrség elutasított. A YouTuber szerda este videóban cáfolta a vádakat.

A YouTube-on gyakran előforduló jelenség, hogy a tartalomgyártók kapcsolatba szeretnének kerülni a nézőikkel és rajongóikkal. Ezt van aki a chatfalon, a Twichen vagy a Discord felületén teszi meg, ahol a szerver adminja szobákat tud létrehozni és írásban, hangban vagy videóban tudnak kommunikálni.

Ez történt a pedofília gyanújába keveredett videós esetében is, aki az eddig nyilvánosságra került nem megerősített bizonyítékok alapján (ami miatt neve sem felfedhető, mert az jelen pillanatban rágalmazásnak minősül), ahol gyermekeket bíztatott arra, hogy  vetkőzzenek. A lányok életkorai onnan ismertek, hogy amikor felvették őket a Discordra, bemutatkozásukban le kellett írni mindenkinek, ki hány éves.

Mutasd meg, vagy nem beszélünk tovább

A felvételek tanúsága szerint a videós pszichológiai hadviseléssel kényszerítette az iránta rajongó lányokat arra, hogy vegyék le ruháikat, ugyanis azt mondja nekik, hogy amennyiben nem teszik meg, amit kérnek tőle, tovább lép a youtuber és nem beszélgethet vele tovább. Amikor pedig az egyik lány hezitálni kezdett, elkezdett 9-től visszafele számolni, amíg végül eleget tett a kérésnek. „Ügyes vagy” – mondták, miután a tizenéves lány megtette, amit kértek tőle.

Néhány eddig kiszivárgott felvétel mannin csatornájáról:

Nem bizonyíték a bizonyíték?

PAXEL néven szereplő YouTuber videójában elmondta, hogy a nála lévő bizonyítékok alapján elment a rendőrségre feljelentést tenni az ügyben, amire azt a választ kapta, hogy „ez semmi”.

Mindezt azért mondták, mivel a videókban látható lányról nem bizonyítható az életkora, illetve az sem, mert a videón látható jelenet nem pornográf tartalom. Ez különösen aggályos, mivel ezek szerint, ha valaki az interneten keresztül egy még tapasztalatlan gyermeket vesz rá arra, hogy vetkőzzön, az semmilyen módon nem büntetendő.

A gyermek szülei szerencsére tudomást szerzett az esetről és mivel foglalkozása szerint van közük ügyvéd, így az ügyben történhet előrelépés.

Mindent mentett és megosztotta

A zaklató minden mentett egy másokkal is megosztott jegyzetben, ahol bár nem bizonyítható módon, de jól látható, hogy valóban egy youtuberről van szó. A videóban ráadásul torzított hangon beszélnek, így ezért sem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy a népszerű videósról van szó. Mindenesetre bárki követte el a fenti cselekedeteket, kiábrándító, hogy nem indulhatott ellene semmilyen nyomozás.

PAXEL videója melyben arról mesél, hogyan utasították el a feljelentési szándékát a bizonyítékok ellenére:

Érdekes, hogy a ma történtekről engem senki nem kérdezett meg, vajon miért nem? ? Holnap elbeszélgetünk.” – írt a videós a YouTube csatornáján és szerda este közzé is tette a vádakról szóló cáfolatát, melyet itt lehet megnézni: