Eltűnhet a dislike-gomb a YouTube-ról

A Google eltünteti néhány YouTube-videó alól a nézők elől, hogy hányan nyomtak rá a dislike gombra.

A Google csapata egy Twitter posztban jelentette be a napokban, hogy próbaidőszakra néhány videó alól eltünteti a dislike-olók számát. Ez azt jelenti, hogy a gomb és a funkció elérhető lesz, de a videó látogatói nem fogják látni, hogy hány nézőnek nem tetszett az adott videó. Ezt kizárólag a csatorna tulajdonosa láthatja majd a Youtube Studio felületén.

A hivatalos indoklás az, hogy mindezt azért vezetik majd be, mert szerintük hatalmas mértékben megszaporodtak az ú.n. “Dislike-hadjáratok” száma, amit általában más tartalomgyártók nézői indítanak a rivális videós, csatorna ellen. Hozzátették, hogy sokaknak már az is bőven elég volt a dislike gomb megnyomásához, hogy látták mennyien nyomtak rá korábban.

Hasonló akciója volt nemrég az Isntagrammnak is. Oldalukon a kedveléseket akarták láthatlanná tenni. Ők a fogyasztók és a tartalomgyártók mentális egészségére hivatkoztak, azonban ez a funkciótörlés végül nem teljesült be teljesen.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Hitelmoratórium okozza a hitelesek hidegzuhanyát

A 2020. március 18-tól életbe lépett fizetési haladékot nagyon sok honfitársunk igénybe vette, és jelenleg is nagyon sokan élnek a lehetőséggel. A pénzügyi szakemberek...

Luxus-óceánjárókkaal mentik az embereket a Karibi-térségből

A karibi szigeten csütörtökön vörös riasztást adtak ki.

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.