Meghosszabbították az egykori megasztáros előzetes letartóztatását

A Győri Járásbíróság döntött a Megasztár korábbi énekese, Fekete Dávid elleni kényszerintézkedésről – értesült az ugytudjuk.hu

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája pénteken döntött annak a gyanúsítottnak a letartóztatása meghosszabbításáról, aki a gyanú szerint közel szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el – írja a Győri Törvényszék közleménye.

Márpedig itt Fekete Dávidról van szó, akit a Győri Járásbíróság idén május 6-án helyezte előzetes letartóztatásba az egykori megasztárost, ahogy erről korábban már beszámolt a győri lap.

A pénteki tárgyalásra Fekete Dávid rokonai is megérkeztek a bíróságra, fel szerettek volna menni az épület harmadik emeletére, a biztonságiak először nem engedték fel őket, végül mégis felmehettek. Az énekes a büntetés-végrehajtás autójával, őrök kíséretében érkezett a bíróságra.

A sajtó a földszinten várta bíróság döntését, nem engedték fel az újságírókat, fotósokat a harmadik emeleti tárgyalóterembe. A bíróság végül úgy döntött, hogy január hatig, két hónapra meghosszabbítja az előzetes letartóztatást, méghozzá azért, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ítélet nem jogerős, a védő fellebbezett.

A vád szerint több embert is jelentős összeggel károsított meg, házkutatást is tartott a rendőrség Fekete Dávid győri autókereskedésében, ahonnan előállították, majd őrizetbe vették az énekest.

„A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalember gépjárművek adásvételével foglalkozott, azonban több autótulajdonost károsított meg azzal, hogy a gépkocsik eladását követően azok ellenértékét nem fizette ki” – írták a korábbi rendőrségi közlemény alapján.

Fotók: ugytudjuk.hu