Kell, vagy nem kell az óraátállítás a magyar embernek? Megkérdeztük!

A napokban (október 31-én) ismét esedékes lesz, hogy kezdetét vegye a téli időszámítás, azaz most vasárnap, hajnali 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az óráinkat.


Igaz most november elseje hétfőre esik és a dolgozó emberek nagy részének ez munkaszüneti nap, azonban sokak számára ez több napon keresztüli bioritmus felborulással és komoly alvási panaszokkal jár.


2021 októberében lett volna esedékes, hogy az Európai Parlament beiktassa európa szerte mindenhol az egy időszámítást, a nyárit, mivel manapság egyre kétségesebbé válik, hogy a téli időszámítással valóban lehet-e annyi energiát spórolni, amennyi fennforgással ez az egész hadművelet jár.


Ahogy körbekérdeztünk érezhetően az emberek nagy részének az a véleménye, hogy erre semmi szükség nincsen, mármint a két időszámításra. A megkérdezettek szerint ez sokkal több bonyodalmat okoz és idejétmúlt szokássá vált. Nagyrészt mindenki inkább az egyfajta óraállást szorgalmazná, de persze akadtak olyanok is, akiket ez egyáltalán nem zavar, vagy teljesen közömbösek a témában.