Összeomlott az előválasztás rendeszere már az első órákban

Ma vette kezdetét a szeptember 26-ig tartó előválasztás, melyen nem csak online formában, de a kihelyezett sátrakban személyesen is lehet szavazni. Az összeomlott rendszer miatt azonban egyelőre mindkettő leállt, ahogy már a péntek esti tesztelés során is.

Aki online formában próbálja leadni a voksát, annak egyelőre várnai kell, ugyanis az elovalasztas.hu már az indulás után nem sokkal összeomlott és a szervert nem lehet elérni. A probléma viszont az, hogy a szavazósátrakban is használják a rendszert, ahogyan például a Fudan Egyetem konzultáció idején is, amikor azzal ellenőrizték a lakcímkártyákat, hogy egy állampolgár már leadta-e szavazatát.

A rendszer leállása miatt tehát a sátrakhoz érkezők sem tudnak egyelőre leszavazni, információink szerint több helyszínről el is küldik a várakozókat. Hogy mikor áll fel a rendszer újra, azt egyelőre egy nemrég megküldött közleményből sejthetjük, melyet a Párbeszéd juttatott el szerkesztőségünkhöz:

Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.

Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokon már a reggeli órákban! Arra kérünk mindenkit, hogy a mai napon, szombaton, 12:00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk.

A rendszer egyébként a pénteki teszt alatt is összeomlott.

Frissítés 12:22-kor

Az előválasztás oldala az ígért déli időpontig sem lett elérhető, az előválasztás továbbra is szünetel.