Nem fogod kitalálni mi ellen tiltakozik Kocsis Máté az Instagramon

Nem, nem a Stop Gyurcsány! és Stop Karácsony! kampányról van szó, hanem egy újabb tiltakozásba kezdett bele a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője.

A poszt ezúttal is a kajával kapcsolatos, ahogyan Kocsis a közelmúltban is kommentelt a közösségi médiában. Mi magyarok magunk döntünk arról, hogy mit ebédelünk – írta július végén Kocsis Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter posztja alá, majd hozzátett egy uniós emojit is, utalva az akkori kormányzati kommunikációra, miszerint Brüsszel és az Unió szeretne több dologba is beavatkozni. A három kormánypárti politikus akkor Sátoraljaújhelyen pincepörköltet és babgulyást evett a poszt szerint.

Most a politikus szintén az étellel kapcsolatosan kezdett tiltakozásba, ugyanis azt követeli Instagramján, hogy

Tiltakozunk az egyszerű, magyaros kaják politikai alapú kisajátítása ellen! Lájkold, ha te is szereted és nem vagy bohóc!

Bár jó eséllyel Kocsis itt Jakab Péter gasztronómiai fotóira gondolt, de jobb lett volna egyértelműsítenie, hiszen ha azt mondjuk, hogy pacal, vagy magyaros kaja, akkor elsősorban Németh Szilárd és nem a Jobbik pártelnöke jut eszünkbe. Bár az is megeshet, hogy a Fidesz politikusa saját párttársa ellen indított támadást.

Cikkünk megjelenéséig a politikus felhívásához kevesebb, mint 200 tiltakozó csatlakozott, amennyiben eléri az ezret, újabb cikkben fogunk megemlékezi a magyaros ételek mellett indított harcról.