Kiakadt a Jobbik újbudai képviselője az IKEA-ra, a pedofil-törvény betartatását hiányolja

A svéd bútoráruházban járhatott a napokban a Jobbik XI. kerületi önkormányzati képviselője, Bába Szilvia, aki közösségi oldalán akadt ki, mivel az IKEA-ban az egyik ágy feletti képkeretben egy meleg pár van ábrázolva. A képviselő a Fidesz és a Jobbik által nemrég megszavazott pedofil törvény néven elhíresült törvény betartatását hiányolja.

„Kedvelem az IKEÁt, tényleg. De ez most kiverte a biztosítékot!” – kezdi bejegyzését a Jobbik képviselője, aki mint kiderült, 14 éves kisfiával látogatott el az áruházba és a berendezett szobákat is megnézték. Itt véltek felfedezni egy olyan kompozíciót, ahol az ágy felett két fiatal fiú ölelkezik.

„Szabadelvűség, meg elfogadás, meg érzékenyítés?! Meg mindenkinek vannak jogai…

Hát nekem is jogom lenne úgy elmenni ágyat nézni a 14 éves fiammal, hogy nem egy ilyen kép van kitéve dekorációnak fölé. Sőt, ha minden igaz, erre hatályos törvény is van. Nem véletlenül.

Nagyon mérges vagyok! – zárta gondolatait a képviselő, aki posztját mindenki számára elérhetővé is tette az oldalán.

A posztoláson túl azonban történt más is. Mint a kommentekből kiderül, a képviselő a képet megfogta és azt elvitte az ügyfélszolgálatra azzal a kéréssel, hogy azt többé ne helyezzék ki.

Írásban megkérdeztük az IKEA-t az esetről, hogy a kép visszakerül-e az ágy fölé, azonban a cikk megjelenéséig nem kaptunk választ.

2021. június 15-én elfogadta az országgyűlés azt a propagandatörvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről. A képviselő posztjában ennek betartatását is hiányolta.

Látott vagy hallott valami érdekeset? Küldje el nekünk az info@jovotv.hu-ra.