Hogy tetszik az előválasztás kampánydala? Szavazz!

Az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság szervezésében, közösségi finanszírozásból készült el a 2021-es országos előválasztásokra mozgósító videó.

A klipben többek között Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk, Szinetár Dóra és még sokan mások közösen mutatják meg, hogy miért fontos az előválasztás s úgy egyáltalán a választás szabadsága 2021 Magyarországán.

Az előválasztások civil kontrolljáért felelős Civil Választási Bizottság „Élni hívlak!” kampányának célja, hogy a lehető legtöbb ember megismerje az előválasztás lehetőségét Magyarországon, s hogy minél többen szavazzanak online és az utcákon egyaránt. A következő napokban óriásplakátok, s az aHang megyei koordinátori hálózatának, illetve a Nyomtass te is! aktivistáinak segítségével több tízezer kitűző, matrica, vászontáska, autómágnes, molinó, és egyéb támogató anyag jut el több mint 2000 civil önkénteshez országszerte, akik ezekkel az eszközökkel is segítik az előválasztás népszerűsítését minden megyében.

Online szavazásra az aHang https://elovalasztas.hu/ weboldalán keresztül lesz majd lehetőség, minden ezzel kapcsolatos információ ezen az oldalon lesz elérhető a nyilvánosság számára. Az online előválasztásra történő hivatalos, videóazonosítással egybekötött regisztráció még szeptember 18-a előtt megnyílik, ennek részleteit az aHang és az Országos Előválasztási Bizottság ezen a héten fogja nyilvánosságra hozni.

A Civil Választási Bizottság által szervezett dal és a hozzátartozó videó 100%-ban közösségi finanszírozásból készült, Hrutka Róbert és Mischl Róbert közös szerzeménye.