Földről szedett húst, és cipőtalpas sajtot szolgált fel az egyik McDonalds alkalmazott

Frissítés: a posztot azóta törölték Redditről, de az oldalunkon függetlenül fent van.

Frissítés 2: Válaszolt a McDonalds megkeresésünkre az üggyel kapcsolatban, válaszukat alább közöljük:

Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az említett videóról bejelentésen keresztül szereztünk tudomást. 

Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban teljes mértékben elfogadhatatlan és súlyosan sérti vállalatunk jó hírnevét. 

A McDonald’s éttermekben az élelmiszerbiztonságra és minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Ezen a területen alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül is kiemelkedőek, melynek során az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszerbiztonsági rendszert alkalmazzuk.  Munkatársainkkal szemben a magas minőség érdekében szigorú elvárásokat támasztunk, kollégáinkat folyamatosan képezzük, oktatjuk. Szigorú sztenderdjeink betartását, az említett gyakorlatok magas szinten történő megvalósítását rendszeres külső és belső auditokon ellenőrizzük.

A belső vizsgálatot haladéktalanul lefolytattuk, a videót készítő dolgozókat a továbbiakban nem foglalkoztatjuk éttermeinkben.

A vizsgálat során a diákok elmondták, hogy a videót nem gondolták komolyan és nem szánták a nyilvánosságnak. A rendeléseket a sztenderdek szerint teljesítették ebben a műszakban is. A videóban látható szendvicset nem adták ki vendégnek. Az egymás között viccelődésnek indult esetet őszintén megbánták és a kollégáiktól és a vendégektől is bocsánatot kértek.

Vasárnap került fel egy videó a Redditre, amelyen egy magyarországi McDonalds alkalmazott végighúzza a sajtot a cipőtalpán, majd a mocskos földön levő két húspogácsából egyet felvesz.

Így kérjetek éjjel uborka meg hagymanélküli szarokat.

Az internetre felkerült snapchat videóból és a kontextusából azt lehet kivenni, hogy valaki az esti órákban szeretett volna egy hagyma és uborka nélküli hamburgert, ami az éjjeli műszakos alkalmazottnak nem tetszett, ezért bosszúból a földre tette a húspogácsát és a cipője talpán végighúzta a sajtot. Míg a sajt tisztán látszik, hogy rákerült a hamburgerre, addig a földön heverő húspogácsát már nem láttuk a 9 másodperces videóban, hogy rátették-e a hamburgerre. De amúgy valószínű.

A videó feltöltője (nem készítője) kommentekben írta, hogy jelezte az esetet a McDonalds-nak. Az ügyben megkerestük mi is a McDonalds-ot, hogy tudomást vettek-e az esetről, és megtették-e a lépéseket az ügyben. Ha válaszolnak cikkünket frissítjük.

Egy hasonló eset történt még amerikában a Burger Kingnél, ahol az egyik alkamazott 2 tál salátába lépett bele. Az ügy amúgy lassan 10 éves, akkor a az lett a vége, hogy az alkalmazottat kirúgták. A mostani magyar esetnél is hasonló eset várható, de egy feljelentés is lehetséges.

A képen egy miskolci McDonalds látható, de az eset valószínűleg nem ott történt.