Különleges falunap volt az Erzsébet téren ahol a sör tényleg olcsó

Már csütörtök este megkezdődött az augusztus 20-i programsorozat, ami egészen vasárnap estig számtalan helyszínen és megannyi programmal várja az érdeklődőket Budapesten. Ellátogattunk a Deák térre és összefoglaljuk röviden első benyomásunkat.

Az Erzsébet tér előtt már lehetett hallani, hogy megkezdődött az államalapítás ünnepségsorozata, ugyanis a színpadon egy DJ szórakoztatta a nagyérdeműt. A jól felszerelt színpad előtt volt aki táncolt, sokan a nyugágyakban pihentek, de sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy a fűben piknikeztek, ugyanis a téren elhelyezett pokrócponton ingyenesen lehetett pokrócok kérni a szervezőktől, amit láthatóan sokan aztán felbontás nélkül a táskájukba is tették ( 😀 ). Itt még voltak tűz nélküli tűzzsonlglőrök és több féle stílusban játszó zenei formációk. A vegyes zenei felhozatal elhozta a falunap érzését a belvárosba, ahol kicsit és nagyok, hajléktalanok és jómódúak együtt bulizhattak.

Színpad és nyugágyak az Erzsébet téren az ünnepi Borsodi sörrel

A téren több stand is várta azokat, akik megszomjaztak. Itt a korábban megszokott árakhoz képest valóban pénztárcabarát kínálattal vártak mindenkit. Nem volt ritka korábban, hogy egy korsó sört ezer forintért árultak, de egy palack ásványvíz sem volt sokkal olcsóbb. Most egy korsó Borsodi mindössze 350 Ft, de a hopplágerük is mindössze 400 Ft-ba kerültek.

Árlista

A borosoknak sem kell csalódni, ugyanis a Hilltop borászat nedűiből választhatnak decinkként 200 Ft-ért. Aki pedig nem fogyaszt alkoholt, az is fellélegezhet, ugyanis a fél literes ásványvíz ára 190 Ft, az üdítők árai pedig 290 és 350 Ft között mozognak.

Viszont hiába az igyekezet az egyszer használatos műanyagok kiszorítására, az állami rendezvényen ennek nyoma sincs. Egyetlen pozitívum, hogy több helyen található úgynevezett pohárpont, ahová ha visszaviszed a műanyag poharakat, egy ünnepi gumikarkötőt kaphatsz ajándékba.

Szinte hihetetlen, de az Erzsébet téren az óriáskerék mögött ingyenes mosdók is voltak, kihelyezett kézfertőtlenítőkkel. Ha valami, ez igazán maradhatna az ünnepségsorozat után is a fiatalok által igen kedvelt helyen.

Hintaágyakon is lehet pihenni az Erzsébet téren a különleges ledfal előtt.

Az Akvárium Klub felőli részen silent discoval várták a táncolni vágyókat, ahol egy, a szervezők által adott eszköz és fejhallgató segítségével lehet hallani. A helyszín egyébként kifejezetten jól nézett ki és a fénytechnikára sem lehetett panasz. Ennek ellenére valamiért nem hoztam meg az áttörő sikert és nem sokan választották ezt a programot. Talán majd a következő napokban.