Elhunyt Dennis Thomas, a Kool & the Gang egyik alapítója

Elhunyt 70 éves korában Dennis „D.T.” Thomas, a híres soul-funk zenekar Kool & the Gang egyik alapítója. „Dee Tee” a zenekaron belül az alt-szaxofonos, fuvolista és ütőhangszeres szerepét töltötte be. Emellett ő volt az együtt stylistja és „ceremónia mestereként” szolgált a zenekar műsorain.

Utoljára idén július negyedikén lépett színpadra, a los angelesi Hollywood Bowl-ban. Thomas békésen, álmában halt meg szombaton New Jerseyben, ahol Montclair lakója volt – írta képviselője.

Dennis Thomas 1951 február 9-én született a floridai Orlandóban. 1964-ben Robert „Kool” Bell és Ronald Bell, Dennis „D.T.” Thomasszal, Robert „Spike” Mickensszel, Charles Smithtel, George Brownnal és Ricky Westtel megalapították eggyütesüket. Az együttes a nevét csak első albumuk kiadásával, a Kool & the Gang-gel véglegesítették.

Az együttes kezdeti éveiben Thomast bízták meg a zenekar bevételének a megőrzésével. Ő pedig ezt egy papírzacskóba gyűjtötte. Thomas hamar népszerű lett kirívó öltözete és kalapjai miatt, ami miatt ő lett a banda stylistja is.

A Kool & the Gang-nek, és köztünk Dee Tee-nek olyan örök klasszikusokat köszönhetünk, mint a Get Down To It,

a Celebration,

és a Fresh:

A zenekar pályafutása latt két Grammy díjat és hét American Music Awards díjat nyert.

(via The Guardian)