Jó nagy ez az Angyalföldön talált világháborús bomba

II. világháborús bombát találtak szerda délelőtt Angyalföldön.

A rendőrségi közlemény szerint a 13. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésén került elő a II. világháborús robbanótest – írja az MTI.

Az 500 kilogrammos bomba hatástalanítását a tűzszerészek vélhetően a délelőtt folyamán elvégzik, a procedúra alatt pedig 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik a környéket.

A XIII. kerületi önkormányzat a Facebook-oldalán közzétette a lezárások idején befogadóhelyként működő intézmények listáját. Ezek: az Ady Endre Gimnázium (Röppentyű utca 62.), a Németh László Gimnázium (Nővér utca 15-17.), a Tomori Tagiskola (Tomori utca 2.), a Gyermek téri Idősek Klubja (Gyermek tér), valamint a Zsinór utcai Idősek Klubja (Zsinór utca 14.).

A BKK a honlapján azt írta: a hatósági zárás miatt a 14-es villamos a Frangepán utca és Angyalföld kocsiszín között nem közlekedik. A 20E autóbusz terelve jár, nem érinti a Futár utca megállót. A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szegedi út, a Petneházy utca, a Fáy utca, a Futár utca, a Rokolya utca, a Kucsma utca és a Gyöngyösi utca megállót. A 105-ös és a 178-as autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Fiastyúk utca, a Násznagy utca, a József Attila tér és a Frangepán utca megállót. A forgalmi változások a tervek szerint csütörtök délelőtt 9 órától várhatóan 11 óráig tartanak majd – olvasható a XIII. kerület önkormányzatának honlapján.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A nyitókép csak illusztráció