A Momentum elítéli a Mi Hazánk gyűlöletkeltő tüntetését

Fotó: Mónus Márton/MTI

A Mi Hazánk Mozgalom ismét gyűlöletkeltő demonstrációt tervez, amelyet július 25-én Jászapátiban kíván megszervezni, egy héttel a Roma Holocaust emléknapja előtt, a Momentum pedig ezt nyíltan elítéli!

A Mi Hazánk által tervezett politikai demonstráció maradandó sérülést okoz a társadalomban, mivel az alkalmas a közösség elleni uszításra és gyűlöletkeltésre!

A Momentum szerint a Mi Hazánk Mozgalom gyűlölet alapú politizálása káros, ráadásul alkalmatlan a párbeszédre, a társadalmi béke megőrzése helyett a zűrzavart és az anarchiát kelt. A politikai hisztériakeltés és a politikai haszonszerzés reményében kollektíven bélyegzi és félemlít meg etnikai kisebbséghez tartozó magyar honfitársainkat.

A Momentum a fentiekben foglaltak alapján kéri a Magyar Rendőrséget, hogy végezze a dolgát és tiltsa be a július 25-ére Jászapátira tervezett Mi Hazánk Mozgalom által bejelentett demonstrációt, mert gyűlöletkeltésre és uszításra alkalmas és minden eszközzel álljon a törvényesség oldalára, ne engedjen teret a gyűlölet alapú politizálásnak!