Így pótolták a Rockmaraton fesztivált

Május végén közölte a Rockmaraton szervező csapata, hogy a közönségük fele egy szavasás során diszkriminatívnak ítélte meg a védettségi igazolványokat. Emiatt úgy döntöttek, hogy nem lesz megtartva idén a Rockmaraton. Vagy mégis?

Egy „pótvesztivált” hirdettek meg az eredeti fesztivál lemondásának napját követő napon, ami a Metal Factory elnevezést kapta. Gyakorlatilag ugyanazt a rendezvényt megcsinálták ugyanazok a szervezők, csak más néven.

Nem igazán értettem a háttérben meghúzódó logikai szálat. Biztos, hogy oka volt annak, hogy a kommunikációban pótfesztiválként hivatkoztak a Metal Factory-re. Az ottlétem alatt a rendezvény pótló minőségét egy csöppet sem éreztem. Úgy értem, hogy ha valamit azért csinálunk, mert pótolni szerenénk valamit, akkor abból általában hiányzik valami. Védettségi igazolvány meglétének feltétele ide, vagy oda, nem tűnt sem kevesebbnek, sem elégedetlenebbnek az ott tartózkodó tömeg. Nem is volt rá okuk, hiszen 6 napon keresztül, kereken 100 hazai fellépőt kaptak.

Képgaléria

További képek és videók hamarosan!

/Fotók: Szüts Bendegúz – Jövő TV