Cseh Katalin mélyen felháborodott Orbán Viktor reggeli interjúján

Budapest, 2019. május 6. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-listavezetõjével közösen tartott EP-választás: az Európai Unió jövõjérõl címû sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 6-án. MTI/Máthé Zoltán

Ahogy szokásosan lenni szokott ma már beszámoltunk, hogy mi hangzott el Orbán Viktor reggeli Kossuth Rádiós interjújában.


Az atv.hu szúrta ki, hogy Cseh Katalin mélységes felháborodását fejezi ki Orbán Viktornak a reggeli Kossuth Rádióban elhangzottak miatt. Mindezt Facebook posztjában tette nyilvánossá.

Orbán Viktor Brüsszelről is szót ejtett, és hogy szerinte Mark Rutte holland miniszterelnök „übermensch tempóban” beszélt Magyarországról, mint egy régi gyarmattartó. A magyar miniszterelnök szerint ez a magatartás nem egyedi, de szerinte ezt a közép-európaiak szabadságszeretete nehezen viseli – írja az atv.hu.

A reggeli interjúban szó esett arról is, hogy nem volt új halálos áldozata itthon a koronavírus járványnak az elmúlt 24 órában. Továbbá a miniszterelnök szerint pénteken el fogjuk érni a 5,5 millió beoltott magyart. Ha ezt elérjük, akkor további enyhítések jönnek, melynek részleteiről itt tudtok többet olvasni. De volt szó Soros-szervezetekről, migránsokról, meg persze a gyermektörvényről.