Megvertek két meleg orvost Pécsett

A Pedofil Törvény elfogadása után, melyben az LMBTQ tagokat mosták össze a pedofilokkal úgy látszik megtette hatását, hiszen nemrég megtörtént az első fizikai atrocitás is a baranyai megyeszékhelyen. Azóta elfogták azokat a támadókat, akik vasárnap este Pécsen megvertek (többször megütöttek és megrúgtak) két férfit – jelentette az RTL Híradó, ami szerint mindketten melegek, egyikük el is vesztette az eszméletét. Hogy pontosan miért támadtak a két orvosra, a rendőrség vizsgálja.

A városban egyébként a héten jelentették be, hogy megszervezik az első Pécs Pride-ot, melyet a tavalyi évben a koronavírus miatt el kellett halasztani, idén jó eséllyel már megtarthatnak.

“Bárhol Szabad!” – így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje, melyet 2021. szeptember 18-án tartanak Pécsen. A felvonulást egy egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg.

A szervezők szerint a Pécs Pride 2021. egy Emberi Jogi Demonstráció és egy Ünnep egyaránt. Demonstrálnak az egyenlő jogokért, melyek minden Embert megilletnek és ünneplik azt, hogy a jelenlegi helyzetben is bátrak és önazonosak mernek lenni.

A fesztivált és a felvonulást a fővárosi eseménysorozathoz hasonlóan egy Rainbow Party-n ünneplik meg, ám ennek részleteit csak később fogják ismertetni, ahogy azt is, milyen programok lesznek az egy hetes fesztiválon és milyen útvonalon fog haladni a felvonulás.