Drágán adott, de jó fesztiválhangulat a Budapest Parkban

A következő sorozatban különböző fővárosi szórakozóhelyeket mutatunk be, ahol előnyben részesítjük azokat, ahová akár egy koncertre is ellátogathatunk. Népszerű és kevésbé ismert helyekre látogatunk és teszteljük őket. Íme az első rész.

Bár volt már szó arról is, hogy megszűnik, mégis a mai napig várja a szórakozni vágyókat a Lágymányosi híd pesti oldalán található szórakozóhely, ahová villamosokkal, buszokkal, de még akár vonattal is viszonyleg könnyen eljuthatunk. A beengedésnél megfelelő számú személyzet várja az érkezőket, és a védettségi igazolvány ellenőrzése ellenére is gyorsan halad a beengedés.

A koncertek viszonyleg széles repertoárban mozognak, a színpad felszereltsége és a hangosítás minőségében pedig nem is nagyon lehet kivetnivalót találni. A jegyárak az évek során viszont jelentősen megemelkedtek. Míg 2015-ben sokszor jártam ezer forintos jeggyel a Parkba egy Halott Pénzre vagy Punnany Massifra, addig ma már az elővételes jegyek is 5000 Ft-ba kerülnek a kezelési költség nélkül.

Hasonlóan emelkedtek az italárak is. Míg korábban italakciókkal és elfogadható árakkal várták az érkezőket, ma már egy lager korsó sör 850 Ft, az IPA pedig 990 Ft, igaz, itt megjegyzem, hogy a Budapest Sör kétségtelenül nem egy rossz minőségű ital. A röviditalok ára, melyek minden esetben 3 cl tesznek ki 1150 Ft-tól 1300 Ft-ig terjednek.

A koncertek végeztével jellemzően kisebb sorok alakulnak ki a mosdóknál, de ezt leszámítva nem lehet panasz azok mennyiségére és tisztaságára.

A Park a koncerteket követően még reggeli tartó bulikat tart, amivel az érvényes koncertjeggyel, vagy külön megvásárolható jeggyel vehetünk részt a retrotól napjaink legnépszerűbb zenéjéig. Itt legalább 3 tánctéren különféle stílusú zenékre rophatja mindenki, amibe legfeljebb az időjárás szólhat bele – de épp ez is a hely szépsége. Ezt a lehetőséget sokan ki is használják, így ha csak egy reggelig tartó buliban vennénk részt, a fesztiválhangulatból itt is bőven kaphatunk.

Összességében tehát bátran lehet ajánlani a helyet, ami valóban egy jó minőségű helynek számít a fővárosi éjszakában, azonban ezt meg is kell fizetni.