Orbán: az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait

Orbán Viktor interjút adott a német dpa hírügynökségnek, amelyben többi között a pedofíliatörvényről, a homoszexuálisok jogairól és a magyar-német mérkőzés körüli botrányról is kérdezték.

Az MTI beszomolója alapján a miniszterelnök szerint a gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata. Ugyanis az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. 

Orbán szerint Magyarország ezzel a hozzáállással az európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet.


A miszterelnök felidézte, hogy a kommunizmus idején üldözték a homoszexuális embereket Magyarországon,

ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték.

„Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk”– jelentette ki Orbán Viktor. Kifejtette, hogy egy ideális, szabad világban:

  • a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal,
  • nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia,
  • a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik,
  • a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam,
  • a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak a Európában.

Szerintük ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan kell harcolniuk a nők egyenlő jogaiért. Egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait. Egy heteroszexuális férfinak pedig meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől.

Mint mondta, biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él. Ez az alapkövetelmény a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége.

Az Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágításának a megtiltásával kapcsolatban azt közölte, hogy nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgó-stadion vagy egy másik európai stadion. Hozzátette, hogy a szivárványszín Budapesten is magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez.

fotó: Orbán Viktor/Facebook