Az ellenzék bojkottálja a mai parlamenti szavazásokat

A jobbik pedig megígérte, hogy ha az ellenzék fog nyerni a 2022-es választáson, kiveszik és/vagy módosítják azon törvényrészleteket,melyek a meleg embereket hátrányosan érintik.

Arató Gergely
a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerint a szégyen napja ez az országgyűlés életében. Összekötnek olyan törvényeket, amelyeknek semmi közük egymáshoz. Olyan költségvetési törvényt fogadnak el, amelyben egy ellenzéki javaslatot sem fogadnak el, a Fudant is elfogadnák, pedig ezt 2023-ra ígérték. Arató Gergely kijelentette, hogy a DK ebben nem vesz részt.

Ha Orbán nem tudja mi a különbség egy meleg és egy pedofil között kérdezze meg Kaletát és Szájert. Gyalázatos és aljas dolgok történnek a parlamentben.

Gurmai Zita 
az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy most az MSZP Szájer József jogaiért is küzd. Gyalázatos és aljas dolog, amit a Fidesz csinál, hogy olyan törvényt fog elfogadni, aki a tisztességes meleg honfitársainkat besorolja a pedofilok közé. A gyerekek védelme fontos a Magyar Szocialista Pártnak, ezért nyújtottak be 2020 júliusábanban egy olyan javaslatot a pedofilia, gyermekpornográfia és kiskorúak kihasználásának üldözéséről, mikor a Fideszes pedofil Kaleta Gábor ügye kiderült. Az MSZP elutasítja a Fidesz központi gyűlöletkeltését, a megbélyegzést és természetesen és természetesen a kirekesztést.

Gurmai Zita nyomatékosította, ha Orbán nem tudja mi a különbség egy meleg és egy pedofil között kérdezze meg Kaletát és Szájert.

Csárdi Antal
Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint ezek a törvények számtalan helyen alkotmány és alaptörvény ellenesek. Ilyen például a bérlakásokkal kapcsolatos törvény is, ennek sajnálatos módon csak az az egy célja volt hogy a haverokat nagyon könnyen még több lakásokhoz juttassa. A Fidesz el akarja hitetni, hogy a népszavazás fog dönteni a Fudán egyetem sorsáról, akkor, hogy lehet viszont, hogy már nagyban készítik elő ennek a helyét. Ha mindezt a pénzt a magyar felsőoktatásra költenék, akkor a magyar egyetemek is sokkal egyszerűbben szerepelnének az európai egyetemek top 100-as listáján. Ehelyett inkább Kínának próbálja kiszolgálni agazdaság és politika térnyerését. Nem ezért váltottunk rendszert 1989-ben.

Tordai Bence
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy nem vesznek részt az egy százalék hasznát szolgáló politikába. Nem fogják engedni, hogy a 99 százalékot kihasználják. Nem hagyják hogy a diákváros ötletét meggyalázzák.

A szégyenteljes pedofil törvény. A Fidesz ezt azért csinálja, hogy elterelje a saját pedofiljaikról a figyelmet. Meg akarják védeni a sajátjaikat. Helyette gusztustalan taszító törvényeket hoznak létre, nem szívnak velük egy levegőt.

Hadházy Ákos 
A Momentum országgyűlési képviselőjelöltje, független országgyűlési képviselő elmondta a Fidesz szintet lépet, nem titok, hogy orosz mintára. Csőbe húzták az ellenzéket, aki nem fogja megszavazni, azt pedofilnak fogják kikiáltani. Nem csak a pedofilokról tereli el a figyelmet, hanem az egészségügyről is. Korábban is orosz minára hoztak propaganda fogásokat, pont úgy kezdték, ahogy az oroszok, felvásárolták az egész sajtót. Ha az ellenzék is olyan lenne, mint Oroszországban, akkor sajnos itthon is megvalósulnának az ottani állapotok. De ez a nap nem erről szól, hanem arról, hogy megmutassa az ellenzék, hogy ehhez nem asszisztálnak. Nem követi az orosz ellenzék mintáját az itthoni, nem fog odajutni Magyarország.