Steinmetz Ádámot támogatja az előválasztáson az LMP

Az LMP meggyőződése, hogy Steinmetz Ádám, a Jobbik jelöltje le fogja győzni a fideszes aspiránst a jövő évi országgyűlési választáson, ezért Magyarország Zöld Pártja őt támogatja az ellenzéki előválasztáson Somogy megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületébenáll Schmuck Erzsébet és Kanász Nagy Máté, a párt társelnökei által jegyzett közleményében.

Mint írják, az LMP tisztában van azzal, hogy a Fidesz által torzított választási rendszer miatt a 2022-es országgyűlési választáson egy ellenzéki jelöltnek kell kiállnia a kormánypárti jelölttel szemben, ezért szerintük ellenzéki előválasztás a legjobb módja annak, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb jelöltet, aki rajta lesz a szavazólapon.

Az LMP ezért Somogy megye 3. számú választókörzetében Steinmetz Ádámot támogatja az előválasztáson, mert őt tartják a legalkalmasabb ellenzéki jelöltnek arra, hogy legyőzze a Fideszt. A párt véleménye szerint Steinmetz Ádám egész életútjával bizonyította, hogy helye van a NER-t leváltó új országgyűlésben. Sportolóként, olimpiai bajnokként és a jelenlegi ciklusban országgyűlési képviselőként is példamutató teljesítményt nyújtott. Tisztessége megkérdőjelezhetetlen, az LMP jó szívvel ajánlja a választóknak az előválasztáson, és a majdani országgyűlési választáson egyaránt.