Cseh László bevállalja a tokiói Olimpiát is

A kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes magyar úszó a Facebook-oldalán jelentette be a döntést, amelyről állítása szerint rengeteget dilemmázott. Az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy ez lesz az utolsó nagyszabású versenye. Az elhatározása már véglegesnek mondható.

Cseh Lászlót eredetileg a márciusi országos bajnokságot követően 200 méter vegyesen Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya nem osztotta be az idei olimpiai versenyzők közé. Később azonban, a májusi Európa-bajnokságon ő volt a legjobb magyar 200 vegyesen, így a kapitány úgy döntött, hogy rábízza, felkészül-e a tokiói Olimpiára.

„Tartom magamat ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, akkor meg is kell tennem mindent a jó szereplésemért. Ennyit és nem többet. Nem nyomaszt már a megfelelési kényszer, feszültség sem lesz bennem. Laza leszek és nem görcsös, de nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben. Bármeddig is jutok a 200 vegyesen, tudni fogom, hogy amit elértem, azt senki sem veheti el már tőlem, ami maradandó volt eddig, az maradandó is marad.” – nyilatkozta a legendás úszó a SzPressz Hírszolgálatnak.

A Facebook-oldalán pedig csak ennyit írt:

„Döntöttem és még elúszom az ötödik Olimpiámra!”

Cseh László egyébként 2004 óta mindig érmes volt az olimpián, 2008-ban csak Michael Phelps előzte meg 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón is.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer