Hajózz a gyönyörű Dunakanyarban!

Szép lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba és ezzel együtt a belföldi turizmus is kezd életre kelni. A tavalyi évben már nagy népszerűségnek örvendett a Dunakanyar és az ott indított hajó-körjáratok. Most ezt teszteltük.

Ajánlott útvonal: Nyugati pályaudvar – Nagymaros – Visegrád – Zebegény – (Vác) – Budapest

Idén ismét lehet Mahar Passnave-t vásárolni, ami annyit jelent, hogy mindössze 1999 Ft-ért nem csak a kiválasztott körjárat hajóit, de még a Dunakanyar irányába közlekedő MÁV és Volán és HÉV járatokat is korlátlanul igénybe lehet venni. Ez tehát azt is jelenti, hogy a fent említett útvonal ajánlatunkat mindössze egyetlen jeggyel végig lehet utazni. A jegyeket a helyszínen is meg lehet vásárolni, de legegyszerűbb a MÁV telefonos applikációján keresztül.

A 26 éven aluliak pedig még olcsóbban, egy napig mindössze 1499 Ft-ért vehetik igénybe a fenti is említett járatokat.

A hajójáratok a többi tömegközlekedési eszközhöz hasonlóan maszkban, védettségi igazolvány nélkül vehető igénybe.

Nagymaroson már csak azért is érdemes a napot kezdeni, hiszen szombat reggelente a vasútállomás és a hajóállomás között megtalálható a termelői piac, ahol számos finomságot megvásárolhatunk a hajó érkezéséig, vagy elfogyaszthatunk egy kávét a Visegrádra néző vendéglátóhelyeken.

Innen Visegrádra mehetünk át a körjárattal, ahol a következő hajójáratig egy rövid sétát tehetünk. A hajón egyébként a látható településekkel kapcsolatosan hallhatunk érdekességeket.

Zebegényben a korábbi cikkben is említett Dunakanyar lángosost ajánljuk, az édesszájúaknak pedig a pár perc sétára található Monarchia Rétesházat, ahol bizony fel kell készülni a hosszabb sorokra is.

A MAHART idei menetrendje IDE kattintva érhető el.