Kiderült, mikor törölhetik el az ingyenes parkolást

 A Magyar Nemzet emelte ki nemrég, hogy a javuló járványhelyzet és a harmadik hullám lecsengésének közeledtével várhatóan egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, ami azt jelenti, hogy ismét fizetni kell majd a parkolásért.

A Világgazdaság most egy cikkében azt is leírja, hogy információkat szereztek arról, pontosan mikortól szüntetné meg a kormány az ingyenes parkolás lehetőségét.

Szerintük ez akkor fog bekövetkezni, amint az országban elérjük az 5 millió beoltottat.

jelenleg 4 millió 715 ezer beoltottnál jár Magyarország a koronavírus elleni oltási kampányban, tehát valószínűleg nemsokára elérjük az 5 milliós határt.

Ez sok jót is magával hoz majd, például újra lehet majd lakodalmat tartani, de a zenés-táncos rendezvények engedélyezését is ekkorra ígérik. Ezzel együtt azonban valószínűleg az ingyenes parkolásról le kell majd mondanunk.

A Világgazdaság leírja, hogy először egyébként a koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat. Az akkori indoklás szerint a védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és mivel a zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges, így bővíteni akarták annak a lehetőségét, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.

Címlapkép: MTI Fotó/Jászai Csaba