Rekordot döntött a halálozások száma Indiában

24 óra alatt közel 4000 ember halt bele Indiában a koronavírus – járvány okozta szövődményekbe. Indiát tekintve eddig ez tekinthető a legmagasabb napi halálozási aránynak.

A korházok kapacitása véges, nincs elegendő orvos, ágy, lélegeztető gép/orvosi oxigén, illetve a krematóriumok sem bírják ezt a terhelést

392 488 új fertőzöttet regisztráltak vasárnap reggelre, ezzel elérte a 19,5 milliót a pozitív tesztet produkálók száma.

Szerencsére egyre több helyről érkezik a nemzetközi segítség, így az Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból is.

„Tavaly India segített nekünk, a kórházainknak, és a franciák nem felejtették ezt el. Most megpróbáljuk viszonozni azt a segítséget, amire akkor nekünk volt szükségünk, és amire most nekik van”

– mondta a francia nagykövet, Emmanuel Lenain az euronewsnak.

A szombati új oltási kampány szerint minden 18 év feletti indiai állampolgárt beoltanának, viszont a vakcinahiány nem egyszerűsíti meg a helyzetüket, ugyanis csak néhány állam volt képes kiszállítani az oltóanyagot. A kormány szerint csak 86 ezer új paciens kaphatta meg a védőoltást.

Az országban jelenleg két vakcinával oltanak: AstraZenecával és az indiai Bharat Biotech-kel, de már a Szputnyikot is engedélyezték – abból az első 150 ezer dózis szombaton érkezett meg – olvashatjuk az euronews oldalán.

(euronews)