“A magyarok a mi barátaink”-ismételtette el az ukrán képviselő a vámparancsnokkal

A Telex szúrta ki azt a felvételt, ami a magyar-ukrán határon készült egy kissé kellemetlen szituációról.

A csapi határállomásnál egy ponton hosszú sor alakult ki a kilépő oldalon. Erről értesülve Mikola Tiscsenko, a kormánypárt parlamenti frakcióvezető-helyettese számon kérte Mikola Pozso vámparancsnokot.

Pozso egyértelművé tette, hogy szerinte a magyar oldal a hibás a kialakult torlódásban, erre azonban a következő választ kapta a képviselőtől:

„Figyeljen rám, ők a szomszédaink, Magyarország a legfontosabb stratégiai partnerünk. Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek, ők a barátaink.”

Tiscsenko ezek után még nyomatékosan hozzátette:

„A magyarok a mi barátaink.”

Ez önmagában még nem tűnik annyira kínosnak, a vámparancsnokot azonban a képviselő arra kényszerítette, hogy ezt a mondatot a kamerának is ismételje el. Az erről készült felvétel a Twitteren terjedt el.

Tiscsenko azonban tudta fokozni a kellemetlenséget, ezek után ugyanis egy magyar rendőrt is biztosított sajnálatáról és arról, hogy az ukrán-magyar kapcsolatok új alapokra helyezése miatt érkezett a helyszínre.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.