Előrendelhető a repülő autó, 2026-tól a tervek szerint már vezethetjük is

Az NFT nevű gyártó elkezdte árulni autóját, mellyel repülhetünk is. Az Aska-va l 241 km/h sebességgel lehet majd repülni és 112- km/h lesz a szárazvöldi maximum tempója. Közel 240 millió forintba kerül.

Az amerikai-izraeli NFT cég már előrendeléseket vesz fel az általa fejlesztett repülő autóra. Az Aska egy elektromos, fel- és leszállásra képes jármű. Az utakon becsukott szárnyakkal és hajtóművel közlekedik, ha repülni szeretne, csak ki kell nyitnia ezeket.

A jármű megközelítőleg akkora, mint egy városi terepjáró, az utastérben pedig legfeljebb négyen tartózkodhatnak egyszerre. A repülést, valamint a fel- és leszállást négy rotor, valamint egy elég nagy szárny segíti. A szárnyak mozgatása látható az Aska weboldalán, az askafly.com oldalon.

Az NFT szerint a jármű a levegőben 241 km/h sebességgel képes haladni, egy feltöltéssel legfeljebb 405 kilométert tud megtenni. Az utakon a maximális sebessége 112 km/h.

Az első bemutatkozó repülést 2022-re tervezi a cég, majd nem sokkal ez után a tömeggyártást is megkezdhetik. Az első megrendeléseket előreláthatólag 2026-ban teljesítheti a vállalat.

Egy Aska 789 ezer dollárba, vagyis nagyjából 239 millió forintba kerül majd.

Arról, hogy a járművet milyen jogosítvánnyal lehet majd vezetni Magyarországon, nem tudni.

/askafly.com