Emlékoldalt hoztak létre a koronavírus áldozatainak

A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek – olvasható az Ember, nem adat honlapon.

André Zsolt 46 éves korában hunyt el. A mai ELTE GTI nem létezne az ő ügyessége, kreativitása nélkül…

„Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő, a Párbeszéd, aki mélyen hitt a tiszta közéletben. Egyenessége, bátorsága, tetterőssége, lendülete fájó hiányt hagy maga után.. „

„Szeretünk,és soha nem feledünk”

Legjobb anya,mama es dédi volt ő, önzetlen mindig csak családjának élt. 90 éves volt március 29 este kórházban örökre lehunyta szemeit

Ez csak pár példa, pár ember a már több mint 26 ezer koronavírusban elhunyt betegről, amelyet valamelyik hozzátartozójuk írt róluk a honlapra. Minden elhunyt ember, egy körvonalas kép. Ahogy haladunk visszafele a napokon, úgy olykor felugorhat az egyik elhunytról egy kép, esetleg a neve, és egy búcsúgondolat róla.

Tegnap még élet – ma csak egy szám

A koronavírus járvány kezdete óta nap mint nap közölnek velünk egy adatot: a vírus előző napi áldozatainak számát. Egy szám, egy összeadás eredménye. Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy emberi életek, halálok, tragédiák sűrűsödnek mögötte. Minden egyes szám egy halott ember, aki tegnap még élt, szeretett, aki nélkül most űr tátong egy családban – olvasható a honlapon.

A weblapot két önkéntes hozta létre azért, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak a gyászolóknak.

Ha valaki fel szeretné tenni elhunyt szerettét, akkor ezt a honlapon keresztül, vagy a kapcsolat@embernemadat.hu e-mail címen megteheti amelyben meg kell adni az életkorát, kire emlékeznél, illetve a dátumot, amikor elhunyt. Ezen felül küldhetnek becenevet, egy képet, fotót, ki volt, hol élt, kiknek hiányzik. Egy mondat tőle, róla. Ami emlékeztet.