Tompos Márton: Meddig hagyjuk még, hogy a haveri cégek dézsmálják a közpént?

Tompos Márton, a Momentum erzsébetvárosi képviselőjelöltje sajótájékoztatót tartott a VII. kerületi Rendőrkapitányság bejáratánál. Feljelentést tett az EVIKINT kft. korábbi ügyvezetője ellen különösen nagy anyagi hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Amikor a 2010-es évek elején kinevezték a hajdúböszörményi származású ügyvezetőt, utána csak hajdúsági cégek lettek meghívva az Evikint kft közbeszerzéseire. Többek között a hajdúság simicskájaként ismert Tömb 2002 kft-t. 2019 nyarán összesen 10 alkalommal olyan szerződéseket kötöttek, amelyekre nem volt önkormányzati felhatalmazásuk, ezzel 76 millió forintos kárt okoztak az önkormányzatnak illetve az Evikint kft-nek. – mesélte Tompa Márton.

Továbbá elmondta, hogy 2014- ben Evikint kft elvesztette az adószámát és csak 2015 februárjában kapta vissza. Tompa Márton ezzel akpcsoaltban azt kérdezi, hogy kapott e bármilyen mulasztási a büntetést a cég, illetve lépett-e bármit a fideszes vezetésű önkormányzat?

Hozzátette: sejthető, hogy nem az akkor 19 éves hajdúböszörményi születésű lány áll a háttérben. Bízik benne, hogy az erzsébetvárosi nyomozó hatóságoknak sikerül kiderítenie, hogy kik állnak a háttérben.

Elmondta azt is, hogy Budapestre is hívták már a Tömb 2002 Kft-t. Állítása szerint sok esetben ez a cég volt az egyetlen pályázó, vagy ez volt az egyetlen olyan cég, akinek a pályázatát érvényesnek tekintették.

„Meddig hagyjuk még, hogy a Tömb 2002 típusú haveri cégek dézsmálják a közpénzt?”

Ezzel a költői kérdéssel zárta sajtótájékoztatóját a Momentum képviselőjelöltje. Hozzátette, hogy ha a VII. kerületi választópolgárok beszavazzák a parlamentbe, azon fog dolgozni, hogy ezeket a kétes ügyleteket és embereket elszámoltassa.

Végezetül megköszönte a KorrupcióVadász Munkacsoport munkáját, Niedermüller Péternek és a VII. kerületi Önkormányzatnak, hogy segítették Őket az adatigényléseik gyors megválaszolásával.

Fotók: Pásztor Csaba / Jövő TV