Meghosszabbították a teljes zárlatot Bécsben

Orbán Viktor „víruslaborjának” fővárosa két héttel meghosszabította a teljes zárlatot a kórházi túlzsúfoltság miatt. Ezzel Bécs polgármestere, Michael Ludwig május 2-ig tolta el a vasárnap esedékes lazításokat, amelyet hétfőn jelentett be.

Az osztrák fővárosban továbbra is zárva maradnak az üzleteket és a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatások. Csak az alapvető élelmiszereket áruló boltok és gyógyszertárak maradnak nyitva. Meghatározott helyeken továbbra is kötelező FFP2-s maszkot hordani. Miután Bécs bejelentette a hosszabbítást, hasonlóan döntött Alsó-Ausztria is.

Az iskolák viszont ennek ellenére korábban, április 26-án már kinyithatnak. Az oktatási miniszter, Heinz Faßmann közölte, hogy felkészültek az április 26-i nyitásra. Hetente háromszor tesztelnek majd az általános iskolákban.

A zárlat hosszabbítása viszont feldúlta a kisvállalkozókat. Ugyanis a korlátozások meghosszabbítása sok kisvállalkozást csődbe viuhet, ami miatt emberek tízezrei veszíthetik el a munkájukat. Szerintük a határozatlan idejű elzárás pusztító gazdasági és társadalmi hatással lesz a bécsiekre.

(via themayor.eu)