Az ellenzék közös videóban hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára

Az ellenzéki pártok oltsára buzdítanak mindenkit a hétfőn közzétett közös videójukban.

A videó bejegyzésében leírták, hogy az ellenzéki pártszövetség álláspontja egyértelmű: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!

A videóban az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes kezdi a felszólalást, aki szimplán felhívja a figyelmet az oltás fontosságára, ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig kijelentette, hogy az Orbán-kormány tehet arról, hogy Magyarorzságon koronavírus-járvány válsága alatt bekövetkezett. Emellett kritizálta, hogy a kormány 2010 óta nem foglalkozott kellően eleget az egészségüggyel és a Fidesz tehet arról, hogy több mint 4000 ezer egészségügyi szakdolgozó hagyta ott a kórházakat a járvány közepén.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan a világon Magyarországon halnak meg al egtöbben koronavírusban.

Ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna, hogy lelassítsa a járvány terjedését, az éj leple alatt privatizálta az egyetemeket és 100 milliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe…

jelentette ki Szabó Tímea.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke is Orbán 10 meg 100 milliárdos utalásairól beszélt, amelyeket köpénznyelő alapítványoknak, a vadászkiállításnak és felcsúti hobbifocijának küldött.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke pedig a kormány segítségnyújtásának a hiányát kritizálta. Szerinte a kormány többek között nem segítette a csődbe ment vállalkozásokat és az egészségügyi dolgozókat sem támogatták eléggé.

Végezetül pedig Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke zárt a monológokat, amelyben azt kéri, hogy mindenki aki teheti oltassa be magát és minél többen regisztráljanak az oltásért.