Kiválasztották a Fonogram-Magyar Zenei Díj jelöltjeit

Kiderül április 24-én, hogy kik nyerik a Fonogram-díjat, a jelölteket már kiválasztották.

2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretein belül derül ki, hogy mely előadók nyerik idén a magyar zenei élet egyik igen rangos szakmai elismerését. A 18+1 kategóriában indított jelölteket a szakmai zsűri, közöttük fogják kisorsolni a Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek mezőnye a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekord mennyiségű 826 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második fordulót követően a nyertesek. A zsűriben igen változatos zenei világból érkező nevek kaptak helyet, mint például Jeszenszky Zsolt (DJ Szövetség), Abaházi Csaba (RetroRadio), Both Miklós (zenész, néprajzkutató), Göczey Zsuzsanna (Klubrádió) és Lénárd László (Hammerworld magazin).

A jelöltek listáját itt találhatod.