Kiválasztották a Fonogram-Magyar Zenei Díj jelöltjeit

Kiderül április 24-én, hogy kik nyerik a Fonogram-díjat, a jelölteket már kiválasztották.

2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretein belül derül ki, hogy mely előadók nyerik idén a magyar zenei élet egyik igen rangos szakmai elismerését. A 18+1 kategóriában indított jelölteket a szakmai zsűri, közöttük fogják kisorsolni a Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek mezőnye a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekord mennyiségű 826 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második fordulót követően a nyertesek. A zsűriben igen változatos zenei világból érkező nevek kaptak helyet, mint például Jeszenszky Zsolt (DJ Szövetség), Abaházi Csaba (RetroRadio), Both Miklós (zenész, néprajzkutató), Göczey Zsuzsanna (Klubrádió) és Lénárd László (Hammerworld magazin).

A jelöltek listáját itt találhatod.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Hitelmoratórium okozza a hitelesek hidegzuhanyát

A 2020. március 18-tól életbe lépett fizetési haladékot nagyon sok honfitársunk igénybe vette, és jelenleg is nagyon sokan élnek a lehetőséggel. A pénzügyi szakemberek...

Luxus-óceánjárókkaal mentik az embereket a Karibi-térségből

A karibi szigeten csütörtökön vörös riasztást adtak ki.

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.