Elindult az oldal, ahol lekérdezhetjük a vakcinaregisztrácónk státuszát, de nem zökkenőmentes

Kótaj, 2021. március 19. Az asszisztens kiveszi a hûtõszekrénybõl az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát Kiss Csaba kótaji háziorvosi rendelõjébe 2021. március 19-én. MTI/Balázs Attila

Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy délutántól egy külön erre a célra létrehozott oldalon ellenőrizheti minden oltásra regisztrált állampolgár, hogy a jelentkezése sikeres volt-e.

Az oldalon mindössze a TAJ-számunkat és a születési dátumunkat kell beírni, hogy ellenőrizni tudjuk, a rendszerben feldolgozásra került-e már a regisztrációnk.

Az oldal a megadott adatok alapján kétféle választ ad:

  • „Igen, az ön regisztrációja érvényes és nyilvántartjuk önt, mint oltandó személyt,” illetve
  • „az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz”

Amennyiben a második választ kapjuk, nincsen gond, hogyha mindössze pár napja regisztráltunk, mivel a nyilvántartásba vétel nagyjából ennyi időt vesz igénybe. Azonban ha már jóval régebben küldtük el a jelentkezést, akkor valószínűleg hibásan rögzítettük az adatainkat, ebben az esetben az adatvedelem@neak.gov.hu-ra kell emailt küldeni.

A 444 és a Telex is beszámolt róla, hogy az oldal nem működik zökkenőmentesen, valamint mi is azt tapasztaltuk, hogy kiszámíthatatlan időközönként leáll a működése.

Az oldal egyébként az alábbi linken érhető el.