Elkapták a gödöllői templom rongálóját

Egy hét leforgása alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a gödöllői görögkatolikus templomba betörve rongált és gyújtogatott – közölte a police.hu.

A rendőröket március 15-én este hívták ki a templomhoz, ahol egy ismeretlen tettes fejszével betörte a templom ajtaját, felgyújtotta a padokat és festékkel megrongálta a templom festményeit. Tettével kb. 2,5 millió forintos kárt okozott.

A honlap közlemnye szerint a klasszikusnak számító nyomozói munka március 22-ére hozott fordulatot. A rendőrök eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihez, a lakásban több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is megtaláltak.

Cs. Róbert a kutatáskor még beszédesnek bizonyult, bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban, csak úgy záporoztak a tegeződő fenyegetések és provokációk. Percekkel később már együttműködő volt és higgadt – ám a bilincs – tekintettel hangulatingadozására – maradt.

Kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Az őrizetbe vett Cs. Róbert ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.