További spin-off sorozatokat készít az HBO a Trónok harcához

forrás: HBO

Az HBO ezekkel együtt így összesen már öt Trónok harca előzménysorozaton dolgozik, többek között olyan rendezőkkel, mint Bruno Heller, a Róma alkotója – tudjuk meg a Deadline cikkéből.

The Hollywood Reporter is megerősítette, hogy a csatorna a már korábban bejelentett két előzménysorozaton kívül további három ötlet megvalósításával is foglalkozik.

Az egyik projektet, amely a 9 Voyages munkacímen fut, Bruno Heller, a Róma alkotója jegyzi. Ennek középpontjában Lord Corlys Velaryon, más néven a Tengeri Kígyó áll, aki az árapály ura és a Velaryon ház vezetője. Ez a karakter a már korábban bejelentett spin-offban, a House of Dragon-ban is meg fog jelenni.

A második sorozat várhatóan a 10 000 hajó címet viseli majd, és ebben a Martell-ház ősének, Nymeria harcos királynőnek a történetét láthatjuk. Az ő törtnetszála nagyjából 1000 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik,

így Westeros világának idővonala sokkal kiterjesztettebbé válik, mint bármely más, korábban bejelentett sorozat univerzuma.

A harmadik spin-off helyszíne Királyvár hírhedt nyomornegyede, Bolhavég lesz. Itt a történet főleg a fővárosi utcák és sikátorok szűk útvesztőjében játszódik majd, ahol olyan karakterek születtek, mint Tengerjáró Davos és Gendry Baratheon.

Ezen kívül áprilisban kezdik el forgatni a House of Dragon című sorozatot az Egyesült Királyságban, amely a Trónok harca eseményei előtt 300 évvel játszódik, és a Targaryen ház epikus, Westerost kettéhasító polgárháborújára épül majd. A premier várhatóan 2022-ben lesz.

Folyamatban van továbbá egy másik, korábban bejelentett spin-off, amely George R. R. Martin Hét Királyság lovagja című novelláskötetén alapszik. és a Dunk and Egg címet viseli.  Trónok projektet fontolgatnak egy olyan témáról, amelyet még nem fedtek fel. 

Az HBO a Trónok harca után maradt űrt szándékozik kitölteni ezekkel a plusz projektekkel, így megpróbálják meglovagolni a sorozat hihetetlen népszerűségét, és kiszolgálni a várakozó rajongókat.