Az Instagram 13 év alattiaknak való változatát fejleszti a Facebook

Forrás: AFP/Getty Images

A közösségi média óriása egy szülők által irányított élmény létrehozásán dolgozik, amely lehetővé tenné a gyerekek számára, hogy biztonságosan használják a fotómegosztó platformot.

A BuzzFeed News számolt be először arról, hogy a Facebook egy belső vállalati bejegyzésben jelentette be, hogy a cég megkezdi az Instagram gyermekbarát verziójának fejlesztését 13 éven aluliak számára. Jelenleg a 13 évüket be nem töltött gyerekek nem regisztrálhatnak az oldalra.

A Guardian megkeresésére a Facebook szóvivője elmondta, hogy a vállalat az Instagram gyermekbarát verzióját a Messenger Kids alkalmazáshoz hasonlóan szeretné kivitelezni, amely hat és 12 év közötti gyerekeknek szól.

„A gyerekek egyre többször kérdezik azt a szüleiktől, hogy csatlakozhatnak-e olyan platformokhoz, amelyek segítenek kapcsolatban maradni a barátaikkal. Jelenleg nincs sok lehetősége a szülőknek, ezért azon dolgozunk, hogy olyan gyerekbarát alkalmazásokat fejlesszünk, amelyeket a szülők irányítanak ”

-mondta a szóvivő.

A hét elején egy blogbejegyzésben a vállalat megjegyezte, hogy bár a felhasználókat arra kérik, hogy adják meg életkorukat, amikor regisztrálnak az Instagramra, semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy a regisztrációkor valótlan születési dátumot adjanak meg. A cél az, hogy ezt a platform kiküszöbölje.

A vállalat azt is bejelentette, hogy új biztonsági funkciókat kíván bevezetni, ideértve például azt, hogy a felnőttek ne küldhessenek 18 éven aluliaknak ismeretlenül üzenetet. A Facebook biztonsági figyelmeztetéseket küldene azoknak a tizenéveseknek, akiknek olyan felnőtt akarna üzenetet küldeni, aki feltűnően sok 18 éven aluli fiatalt jelöl be.

A tizenéveseket arra is ösztönzi a vállalat, hogy a regisztrációkor használják a privát funkciót a profiljukban.