DK:”Fogadja el a kormány az ellenzéki városok felajánlását az oltópontok működtetéséről”

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője kedd délelőtt sajtótájékoztatójában kéri a párt nevében a kormányt arra, hogy használják ki a rendelkezésre álló oltópontokat.

Barkóczi a beszédét azzal kezdte, hogy elmondta, a magyar lakosság minél gyorsabb beoltása olyan közös érdek, amely felüláll a pártpolitikán, és oltáspárti közösségként a DK-nak is ez az elsődleges célja.

Az ellenzéki önkormányzatok ennek érdekében összeszedték a lehetséges oltópontokat, sőt néhol kialakítottak olyan oltópontokat is, amelyeken sokkal biztonságosabban lehet megszervezni az oltást, mint egy-egy háziorvosi rendelő esetében. A Népszava azonban megírta, hogy a kormány minden esetben elutasította, hogy ezeken a pontokon oltsanak.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja ezért a kormányt, hogy ne akadályozza a védekezést és a tömeges oltást, hanem fogadja el az önkormányzatok segítségét, és oltson az erre kialakított oltópontjaikon.”

-mondta Barkóczi.

A DK álláspontja szerint hatalmas felelőtlenség, hogy miközben százak halnak meg a harmadik hullámban naponta, a kormány pártpolitikai és hatalmi szempontok miatt nem használja az önkormányzatok oltópontjait, sőt a vakcinát sem adja át, hogy az önkormányzatok oltani tudjak helyette.

Barkóczi elmondta, hogy a DK szerint ez egy veszélyes, felelőtlen, végeredményben pedig oltásellenes hozzáállás.

Kiemelte továbbá, hogy az ellenzéki önkormányzatok a nehezített terep elllenére is azon fáradoznak, hogy segítsék a magyar emberek tömeges oltását, és azért dolgoznak, hogy minél hamarabb túllegyünk ezen az egészen.

Barkóczi hozzátette:

„Frissen kialakított, gyakorlatilag még steril oltópontok állnak üresen szerte az országban, mert a kormány nem akar együttműködni az önkormányzatokkal.”

Ezek után a szóvivő még egyszer felszólította a kormányt a jobb belátásra.