Élőben a lezárások elleni tüntetésekről

Kövesse vissza élő közvetítésünket a március 15-i demonstrációkról!

Élő videóink itt és a cikk alján:

  • Igazoltatással végződött a tüntetés és ezzel az élő adásunk is. Az Astorián levő igazoltatásokkkal fejeződött be a lezárás elleni tüntetés. Tudósítunknak a rendőrök azt mondták, hogy pénzbeli büntetést nem szabdnak ki azoknak, akiket igazoltattak. Olvasóinknak és nézőinknek pedig köszönjük a figyelmet!
  • 13:35 – Elindult Gődény tünetése a múzeumtól. Kicsit nehézkes volt az indulás, mert az egyik tüntető elkezdte kiosztani az egyik rendőrt “észérveivel” a vírussal kapcsolatban. Egy hölgy is beszállt a vitába, hogy a vírus kitalált… és ezek szerint én is kitalált ok miatt vagyok karanténban. A tömeg ebben a pillanatban újra az Astoriánál van, és a rendőrök követik őket. Éppen sokakat igazoltatnak. 
  • 13:21 – Megjelentek a rendőrök a Magyar Nemzeti Múzeumnál. Egész nagy tömeg gyűlt össze a múzeum parkjában, ahol az M1 stábjának sikerült elkapnia a tüntetés szervezőjét pár kérdés erejéig. Úgy tűnt, hogy nekik jobban sikerült válaszra bírniuk Gődényt. Aztán megjöttek a rendőrök és a tömeg nagyrésze elindult máshova, de Gődényt igazolni kezdték.Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, szakáll és álló emberek
  • 13:10 – Újra élőzünk a Mi Hazánk Mozgalom tüntetéséről. Helyszíni tudósítónk a videó elején beszámolt a tüntetés eddigi eseményéről, és többi között közölte azt is, hogy a rendőrök igyekeznek minnél több tüntetőt igazoltatni. 
  • 13:00 – A Gődény féle tüntetés már a Magyar Nemzeti Múzeum előtt vanGődényt egy bácsi megállította a Múzeum kapujában, hogy ez Gődény szerint milyen március 15-ei megemlékezés, mert ennek semmi köze hozzá. Gődény szerint ez az, a bácsi szerint nem. Gődény megpróbált kezet fogni a bácsival, de ő ezt nem viszonozta. 
  • Még több kép a Kossuth téri tüntetésrőlLehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „Mi Haz”Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szabadtériLehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, gyalogló emberek és szabadtéri  
  • 12:56 – A Mi Hazánk tüntetése már a Kossuth Téren van, ahol a tüntető tömeg újabb rendőri igazoltatásokba futott bele. Méghozzá igen sok rendőrbe.
    Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, gyalogló emberek és szabadtéri  
  • 12:30 – A tüntetők már a Károly körúton sétálnak az Astória irányába. Szerencsére még mindig a járdán. Pár tüntető azt is elkezdte kiabálni, hogy nincs járvány. Ez igazán összezavart, hiszen tegnap óta koronavírus miatt karanténban vagyok, és folyamatosan köhögök, lázam van. De gondolom csak egy megfázás szerintük.  
  • A tüntetők igazi csillaga. Az egyik tüntető nagyon leleményes volt, ugyanis nem dudát, vagy sípot fújt, hanem egy furulyát. Amennyire ki lehetett hallani a zajból ügyesen is fújta.
    Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló  
  • “Az igazi rendőr az mellénk áll”– Skandálta az egyik tüntető.Ha eddig valaki nem tudta volna, hogy mi a különbség egy mű rendőr és egy igazi rendőr között.  
  • 12:10 – Gődény csapata a Bajcsy – Zsilinszky úton menetel. Nem az úton magán, hanem a járdán. Most hagyták el a Bazilikát.  
  • A Mi Hazánk már a Lánchídnál van és a rendőrök nagyon effektíven elzárják az útjukat, hogy ne széledjen szét a tömeg és zavarják meg a forgalmat.Nem érhető el leírás a fényképhez.
  • Már a Mi Hazánk meneteléséről is van liveunk. A Mi Hazánk Mozgalom tünetése még a Kossuth Tére felé tart, ahol a két tünetés majd mennyire jön ki egymással azt nem tudjuk, de érdekes lesz. 
  • A szó elszáll a sípszó megmarad. Egyre több a tüntető a Kossuth Téren, egyre több embert igazoltatnak a rendőrök. Viszont egyre hangosabbak is a tünetők. Páran skandálták Gődénynek, hogy “veled vagyunk doki!” Ennyit még ki tudtam venni a sok dudaszó mellett. Az ATV stábja megpróbált kérdéseket feltenni Gődénynek, de úgy nézett ki ez nem nagyon sikerült. Azért én szorítok nekik. 
  • Megjelent Gődény György is. Látványát nagy duda és sípszóval ünnepelték. A rendőrök pedig igazoltatással üdvözölték a téren.  
  • Mindeközben a Kossuth Téren másik helyszíni tudósítunk már a Kossuth Téren várja a Mi Hazánk Mozgalom megérkezését, és elvileg Gődény György tüntetése itt kezdődik. Élő közvetítésünk kezdetén úgy látszik, hogy itt is igen nagy a rendőri készültség. 
  • 11:30 – Elkezdődött a tömeges igazoltatás. A tüntetést a rendőrök már körbe vették, elkezdtek mindenkit igazoltatni.Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, gyalogló emberek, álló emberek és szabadtéri
  • 11:00 – Kiemelt a rendőri készültség a tüntetésen. Helyszíni tudósítunk azt jelezte, hogy majdnem annyi rendőr van a helyszínen, mint tüntető. A kép alapján Novákra 3 jutott.
    Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szabadtéri  
  • 10:51 – sokan gyűltek össze a Mi Hazánk tüntetéséreLehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, gyalogló emberek és szabadtéri
  • 10:31 – Novák Elődöt és Dúró Dórát igazoltatják a rendőrök, pedig hivatalosan 11-től kezdődik a tüntetés.Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és szabadtéri
https://www.facebook.com/jovotv.hu/videos/182056016832898