A koronavírus-járvány videójátékban Müller Cecíliát is megmenthetjük

Egy ilyen borús hétvégére, amikor a kijárási korlátozások aranykorát éljük mindenkinek szüksége van valami olyanra ami felvidíthatja az embert. Egy magyar youtuber, modder ezt a vidámságot igen különleges és sajátos módon hozta el otthonunkba.

Az eredeti DOOM videójátékhoz készített mod trilógiává bővült ki, amely a Koronavírus-járvány – a videojáték 1 – 3 rész nevet kapta. Mindegyik rész egy hullám átvészeléséről szól, különböző „izgalmakkal megfűszerezve”.

Mindannyiunk életképe volt ez első hullám idején.

Az trilógia első részében annyira akciódús jelenetekkel találkozhatunk, mint a kézmosás, az Operatív Törzs nézése, és megpróbálni elmenni vásárolni, amely sajnos meghíúsul.

A második részben viszont sikerül az első részben elmaradt bevásárlás, így annak izgalmait élhetjük át, ha bárkinek hiányzott volna az érzés.

A harmadik záró epizódban már sokkal komolyan feladatot kapunk, hiszen meg kell menteni Müller Cecília, országos tisztifőorovost fertőzött vuhani denevérektől kell megmenteni. A megmentésért cserébe főhősünk megkapja a fertőzés elleni (egydózisos?) vakcináját, amely miatt már este 8 után is haza utazhatott. Jutalmául pedig elmehetett nyaralni is.

Akik esetleg ki szeretnék próbálni a modot, azok letölthetik a fájlokat, bár a leírásban az alkotó mondja el, hogy sok játékélményre senki ne számítson, ugyanis a mod kifejezetten a videó kedvéért készült.