Miért hívogatja a szentendrei Fidesz a lakosokat az oltással kapcsolatban?

Buzinkay György, a Momentum jelöltje az előválasztáson Pilis-Dunakanyarban érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán csütörtök este.

A politikus megosztotta egy helyi lakos történetét, aki kommentjében azt állította, hogy a vonalas telefonszámán érdeklődött nála aznap délelőtt a szentendrei Fidesz az oltásra való regisztrációjáról.

https://www.facebook.com/buzinkay/posts/253631602967157

A történet pikantériája, hogy a Fidesz egyébként Szentendrén ellenzékben van, így ha a kormányi intézkedésekhez szükség lenne bármilyen adategyeztetésre vagy lakossági felmérésre, az is az ellenzéki önkormányzat dolga lenne hivatalosan.

Egy alternatív dimenzióban lehetséges lenne persze, hogy a szentendrei Fidesz tagjai csupán segíteni akarták ezzel az önkormányzat munkáját, de ez az eset inkább azt sejteti, és szinte már olyan látszatot kelt, mintha a Fidesz nem akarná az ellenzéki önkormányzatokat bevonni az adatbázis építésébe, ezért szabályellenesen a saját helyi szervezetének adja át az állami adatbázist. De persze kik vagyunk mi, hogy ilyen elhamarkodottan ítélkezzünk.

A kommentelő kiemeli, hogy nem volt hajlandó választ adni a kérdésekre, hiszen nem érti, honnan tudja a helyi Fidesz az ő vonalas telefonszámát, másrészt nem tartozik magyarázattal senkinek a regisztrációját illetően, amely továbbra is önkéntes alapon működik.

Buzinkay György a következőt sorokat fűzte a képhez a posztjában:

„A pártállami működés egyik hátránya, hogy néha ‘összekeveredhetnek’ az adatbázisok. Fidesz Szentendre, hátha tud segíteni abban, mi történt. Mert ez így elsőre az összes adatvédelmi szabály áthágásának tűnik…”

Csak remélni tudjuk mi is, hogy a Fidesz szentendrei szervezete mihamarabb tisztázza ezt a kis félreértést.