Franciaország és az utazási korlátozások enyhítése

Franciaországnak enyhítenie kell a COVID-19 járvány okozta korlátozásait számos országgal kapcsolatban, beleértve az Egyesült Királyságot is – de az utazók még mindig csak negatív teszt ellenében hagyhatják el az ország területét.

A külügyminisztérium szerint azoknak, akik Ausztráliába, Dél-Koreába, Izraelbe, Japánba, Új-Zélandra, az Egyesült Királyságba vagy akár Szingapúrba repülnek vagy onnan indulnak, többé nem kell nyomós okuk legyen az utazásra.

Az összes többi korlátozás, beleértve az utazás előtt történő negatív teszt követelménye, továbbra is érvényben marad – közölte a minisztérium.

Jean-Baptiste Lemoyne francia turizmusért felelős miniszter elmondta, hogy az enyhülés az említett országok javuló egészségügyi helyzetének tudható be.

Jelenleg az Egyesült Királyságban nyomos indok nélkül senki sem utazhat a tengerentúlra. Azoknak, akik mégis, rendelkezniük kell egy űrlappal, amely igazolja az utazásuk indokát. Amennyiben nem helytálló az ürügy, azokat  200 font pénzbírsággal sújthatják.

A miniszterek védettségi igazolványt terveznek az Egyesült Királyság állampolgárai számára, és az ezzel kapcsolatos további részleteket árilis 12-ig közlik majd.

(SkyNews)