A rakpart és a Lánchíd megnyitásával ünnepel a Főváros

Nemrég jelentette be a Budapest Városháza, hogy most szombattól hétvégenként újra megnyitják a pesti alsó rakpartot a bringázás és sétálás, a nyugodt, tiszta levegőjű naplemente nézés, a görkorizás, gördeszkázás és a babakocsis családok számára! Sőt, ezen a hétvégén – a felújítás előkészítéséhez kapcsolódóan – a Lánchídat is autómentesítik, 3 napra gyalogos-bringás híd lesz belőle. — olvashatjuk az I bike Budapest mai Facebook bejegyzésében.

Most szombaton ismét megnyitjuk a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat március 13-15. között lezárjuk az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami alkalmat ad a kiállítás megtekintésére, illetve a hídtól való búcsúzásra. Március 17-től, szerdától ugyanis elkezdődik a Lánchíd felújítása. A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt a járdákat lezárják, így a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd.

Budapest Városháza

Ezen kívül lesz még plakátkiállítás, ahol bemutatják a Lánchíd történetét, melyek voltak a Lánchídon zajlódó ikonikus csaták,illetve tüntetések. „Az örökké élő Lánchíd” című tárlat március 13-15. között megtekinthető és 18 óriásplakátot foglal magában, melyet mind a Clark Ádám téren, mind pedig a Széchenyi téren elérhető az érdeklődük számára.