Mostantól gyorstesztet is árulnak majd a német Aldik

A Spiegel magazin cikke szerint Németországban ettől a héttől kezdve az Aldik már árulhatják a koronavírus gyorsteszteket, amelyek így könnyedén elérhetővé válnak a lakosság számára.

A hasznos kezdeményezés mögött az áll, hogy a német kormány álláspontja szerint a járvány nyomonkövetésében és sikeres megfékezésében kulcsszerepet játszik a folyamatos tesztelés. Éppen ezért valószínűnek tűnik, hogy az idő előrehaladtával az Aldi után egyre több áruházláncnak és drogériának megadják majd a jogot a gyorstesztek árusítására.

Fotó: Benjamin Maack / DER SPIEGEL

Az Aldiban kapható gyorstesztből egyébként 5 darab található egy dobozban, egy vásárló pedig egyszerre csupán egy dobozt vásárolhat, amelyért 24,99 eurót, azaz nagyjából 9 ezer forintot kell fizetnie. Tehát a vásárló végeredményben 5 teszthez tud hozzájutni ezért a pénzért.

A portál tudósítása szerint a gyorstesztek a forgalomba kerülésüket követő napokban rekord mennyiségben fogytak, hatalmas kereslet mutatkozott rájuk az üzletekben. Ez a nagy érdeklődés azóta elvileg már alábbhagyott, de a némedt kormány mindenesetre bízik abba, hogy minél többen igénybe veszik ezt a lehetőséget.

A magyarországi Aldi a Telex kérdésére, miszerint van-e már itthon tervben hasonló kezdeményezés, a következő választ adta:

„Az ALDI Magyarország jelenleg nem tervezi koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztek értékesítését.”