Koronavírus miatt bezár a tatai kórház két hétre, de máshol is rossz a helyzet

„A koronavírus-járvány harmadik hulláma következtében megemelkedett betegszámok miatt szükségessé vált a tatai telephelyen rendelő szakorvosok átirányítása is a Tatabányai Szent Borbála Kórházba” – olvasható a Tata Város tegnap esti Facebook bejezgyzésében.

Így a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései március 10, szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek. Akik akut kezelésre szorulnak, már Tatabányára fogják beutalni, és a továbbiakban minden ilyen esetben így járnak majd el.

Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának felszállóágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet.

„A Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is.”

Szlávik hozzátette, hogy az ország többi kórházától is azt hallja, hogy egyre több az interzív osztályra, lélegeztetőgépre került beteg. Közölte, hogy a mutáns vírusvariánsok nagyon könnyen terjednek emberről emberre, így már nagyon gyakori, hogy egész családok betegednek meg.

Most nagyon komolyan kell venni a védelmi intézkedéseket és a védőoltást minél több embernek be kell adni.

Az infektológus főorvos hozzátette, hogy már egymillió felett van a beoltottak száma, de ahhoz, hogy a járvány enyhüljön, legalább 2 millió embert kell beoltani.