Támogatást kapnak a Women in Innovation program női tagjai

Kormányzati támogatást kap negyven női vállalkozó 50 000 font értékben, mivel a Women in Innovation program díjazása egybeesik a Nemzetközi Nőnappal.


A zöld gazdaság női brit vállalkozói kormányzati támogatást kapnak, hogy bővítsék elképzeléseiket, és segítsenek az Egyesült Királyságnak „build back better” (építsd vissza jobban) Covid-19 járvány okozta károk helyreállításában.


A finanszírozás az Innovate UK Women in Innovation programján keresztül valósul meg, amelyet 2016-ban indítottak el, miután a kutatásból kiderült, hogy az Innovate UK támogatásban csak minden hetedik nő részesül.


„Ma 40 legismertebb női vállalkozónkat támogatjuk, segítve őket abban, hogy innovatív ötleteiket és törekvéseiket valóra váltsák, létrehozva azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek elősegítik életünk javítását és gazdaságunk fellendítését” – jelentette be Amanda Solloway tudományért felelős miniszter.

A kormányzati támogatásban részesülő vállalatok között szerepel olyan, amely

  • zöld belső bútorokat hoz létre a légitársaságok számára.
  • olyan létesítményeket fejleszt,melyek képesek az óceáni műanyag építési anyagokba történő újrafeldolgozására.
  • egy háztartási termékkölcsönző kioszk, melynek célja a körforgásos gazdaság fejlesztése, lehetővé téve az emberek számára, hogy több mint 50 barkácsolási terméket bérelhessenek, beleértve fúrókat, sövényvágókat és pavilonokat.

„Mindenkinek hozzáférhetnie kell olyan minőségi termékekhez, amelyek javítják otthonaikat, életüket és környezetüket, anélkül, hogy ez a földnek kerülne – legyen szó akár barkácsolási munkáról, akár sátorról a kempingezéshez, akár a kert eszközeiről”

– mondta Emma Shaw, a Libary of Things (LoT) alapítója.

(BuisnessGreen)